Jadual Tarikh Bayaran PERKESO 2019

Jadual Tarikh Bayaran PERKESO 2019|BILAKAH tarikh bayaran PERKESO tahun 2019? Adakah ada kenaikan kadar PERKESO tahun 2019 bagi penerima PERKESO? Untuk makluman anda, Pertubuhan Keselamatan Sosial (PERKESO) mengumumkan kenaikan kadar pencen antara 1.2 peratus sehingga 10.4 peratus di bawah skim bencana pekerjaan dan skim keilatan, mulai 26 Disember ini. Berikut dikongsikan jadual dan tarikh bayaran PERKESO tahun 2019 buat rujukan anda.

Jadual Tarikh Bayaran PERKESO 2018

Menteri Sumber Manusia, Datuk Seri Dr Richard Riot Jaem, berkata seramai 328,056 akan menerima bayaran tunggakan pelarasan terbabit.

Jadual Tarikh Bayaran PERKESO 2019

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual dan tarikh bayaran PERKESO tahun 2019 yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

TAHUN 2019

◾ Januari
Tarikh Bayaran Faedah : 31 Januari 2019

◾ Februari
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Mac 2019

◾ Mac
Tarikh Bayaran Faedah : 1 April 2019

◾ April
Tarikh Bayaran Faedah : 30 April 2019
Catatan : 1 Mei 2019 bersamaan Cuti Umum

◾ Mei
Tarikh Bayaran Faedah : 24 Mei/ 31 Mei 2019
Catatan : Pesta Menuai pada 30 & 31 Mei 2019 dan Hari Gawai Dayak pada 1 & 2 Jun 2019

◾ Jun
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Julai 2019

◾ Julai
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Ogos 2019

◾ Ogos
Tarikh Bayaran Faedah : 30 Ogos 2019

◾ September
Tarikh Bayaran Faedah : 1 Oktober 2019

◾ Oktober
Tarikh Bayaran Faedah : 22 Oktober 2019
Catatan : 27 Oktober 2019 bersamaan Hari Deepavali

◾ November
Tarikh Bayaran Faedah : 29 November 2019

◾ Disember
Tarikh Bayaran Faedah : 20 Disember 2019
Catatan : 25 Disember 2019 bersamaan Hari Krismas



Semoga perkongsian Jadual Tarikh Bayaran PERKESO tahun 2019 ini dijadikan rujukan buat semua penerima PERKESO!

19 comments:

  1. my benefit payment is not credit yet and i called to customer service there is no response. saying that busy busy

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm sy jgk lh.. Check Dkt akaun Msih Blum dtrima lg payment tu..

      Delete
  2. 31/1/2019?? Tapi hri ni sy check Dkt akaun bayaran faedah (pencen penakat )belum masuk lg.. Masih ada kew yg mcm sy ni?.

    ReplyDelete
  3. same laa.pukul 9 mlm tdi g cek xde..xmasuk lagi...1st time nie xmasuk

    ReplyDelete
  4. Ya..mak saya pun x masuk lg pencen perkeso..susah hati dah tue.x pernah kna mcm nie katanya.

    ReplyDelete
  5. ya, saya pun x masuk lagi, bila call customer service perkeso tidak menjawab, banyak kali call perkeso tapi tak jawab...bila tarikh sebenar bayaran perkeso untuk bulan satu,siapa tahu?

    ReplyDelete
  6. betul lah,, saya pun same nie.. tak masuk lagi..

    ReplyDelete
  7. sama la...harini pun pegi check pun x masuk lagi...bila date yang sebenar?

    ReplyDelete
  8. sama la...harini pun pegi check pun x masuk lagi...bila date yang sebenar?

    ReplyDelete
  9. AsSalamualaikum wbt...saya pun sama..tadi check x masuk lagi...bila date yg sebenar...

    ReplyDelete
  10. hi there.. mohana here.. i also didn received my husband socso payment till this hour.. still waiting,, dont know when..

    ReplyDelete
  11. Mybe chines new year.... system down...i know coz it happen to my transaction company

    ReplyDelete
  12. Hari ni 4 hb sy cek pun blom ade lg susah hati org tua

    ReplyDelete
  13. Hi, kemas kini pencen penakat semula di office socso...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa xde information....? Call? Surat?

      Delete
  14. Betul tu dh check bnyk hari masih belum ada lg.org tua dh susah hati..

    ReplyDelete
  15. I pun x dpt ape2 information.. Bila gi terus ke socso office .. Baru dpt Tau....

    ReplyDelete
  16. Haritu dh kemaskini.tapi masih blm ada lg.bila tarikh sebenar

    ReplyDelete

Powered by Blogger.