Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2019Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2019|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2019 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia 2019 oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 17 Mei 2018, hari Khamis. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2019 bersamaan 1440 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Pahang.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2019

Berikut dikongsikan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2019 bagi seluruh negeri Pahang mengikut zon. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Zon 1:
👉 Pulau Tioman

Zon 2:
 👉 Rompin, Pekan, Muadzam Shah dan
       Kuantan

Zon 3:
👉 Maran, Chenor, Temerloh, Bera, Jengka
      dan Jerantut

Zon 4:
👉 Bentong, Raub dan Lipis

Zon 5:
👉 Bukit Tinggi, Genting Sempah dan Janda
      Baik

Zon 6:
👉 Bukit Fraser, Genting Highlands dan
      Cameron Highlands

*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Untuk semakan waktu berbuka dan imsak bagi seluruh Malaysia, sila layari Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia 2018.

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2019 ini dijadikan panduan dan manfaat untuk seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.