Jadual dan Tarikh Konvokesyen UITM 2020



Jadual dan Tarikh Konvokesyen UITM 2020|BILAKAH tarikh konvokesyen UITM Ke-92 tahun 2020? Panduan buat para pelajar yang ingin ketahui jadual dan tarikh konvokesyen Universiti Teknologi MARA (UITM) Ke-92 tahun 2020. Berikut dikongsikan jadual dan tarikh konvokesyen UITM 2020 buat panduan pelajar.

Jadual dan Tarikh Konvokesyen UITM 2018

Sedia maklum, seluruh Universiti Awam (UA), IPTA/ IPTS dan Politeknik di Malaysia bakal mengadakan Hari Konvekesyen pada setiap tahun sebagai tanda pengiktirafan dan penghargaan buat graduan yang telah tamat pengajian.

Jadual dan Tarikh Konvokesyen UITM 2020

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual dan tarikh konvokesyen UITM Ke-92 tahun 2020 yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Tarikh Istiadat Konvokesyen UITM 2020 Ke-92

Berikut adalah Tarikh Istiadat Konvokesyen UiTM ke-92 tahun 2020:

1. Shah Alam/ Cawangan Selangor/ Cawangan Johor

24 – 31 Mac 2020 (Selasa – Selasa)
(12 Sidang)
Dewan Agung Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam

2. Cawangan Melaka

31 Mac – 1 April 2020 (Selasa – Rabu)
(3 Sidang)
Dewan Taming Sari, UiTM Cawangan Melaka

3. Cawangan Perlis

1 April 2020 (Rabu)
(3 Sidang)
Dewan Sri Semarak, UiTM Cawangan Perlis

4. Cawangan Kedah

2 April 2020 (Khamis)
(2 Sidang)
Dewan Perdana, UiTM Cawangan Kedah

5. Cawangan Pulau Pinang

6 April 2020 (Isnin)
(2 Sidang)
Dewan Besar, UiTM Cawangan Pulau Pinang

6. Cawangan Negeri Sembilan

6 – 7 April 2020 (Isnin – Selasa)
(3 Sidang)
Dewan Biduanda, UiTM Cawangan Negeri Sembilan, Kampus Rembau

7. Cawangan Terengganu

8 April 2020 (Rabu)
(2 Sidang)
Dewan Aspirasi, UiTM Cawangan Terengganu

8. Cawangan Sabah

9 April 2020 (Khamis)
(2 Sidang)
Dewan Al-Bukhari, UiTM Cawangan Sabah

9. Cawangan Kelantan

13 April 2020 (Isnin)
(2 Sidang)
Dewan Profesional, UiTM Cawangan Kelantan

10. Cawangan Sarawak

13 – 14 April 2020 (Isnin – Selasa)
(4 Sidang)
Dewan Jubli, UiTM Cawangan Sarawak

11. Cawangan Pahang

13 – 14 April 2020 (Isnin – Selasa)
(4 Sidang)
Dewan Indera Segara, UiTM Cawangan Pahang

12. Cawangan Perak

15 – 16 April 2020 (Rabu – Khamis)
(4 Sidang)
Dewan Seri Iskandar, UiTM Cawangan Perak

Sidang Istiadat Konvokesyen UITM 2020 Ke-92

Berikut adalah Sidang Istiadat Konvokesyen UITM 2020 Ke-92:

KLIK 👉 *Akan dikemaskini

Cara Hubungi

Sebarang pertanyaan, sila hubungi di:

Bahagian Rekod Pelajar dan Konvokesyen
Pejabat Pendaftar
Aras 3 Menara Sultan Abdul Aziz Shah (SAAS)
Universiti Teknologi MARA
Shah Alam Selangor 40450 Malaysia
Email: brpk@salam.uitm.edu.my
Faks: +03-5544 3111

Semoga perkongsian Jadual dan Tarikh Konvokesyen UITM 2020 ini dijadikan rujukan buat semua pelajar!

Sumber: Portal UITM

16 comments:

  1. Boleh bagi exact date for konvo 2020....need date sebab plan nak travel....anak grad diploma in mechanical engineering at uitm bkt mertajam, penang

    ReplyDelete
  2. salam. boleh bagi date tak? sebab nak plan wedding. adik saya degree of architecture

    ReplyDelete
  3. BILA NAK KELUAR DATE NI

    ReplyDelete
  4. Susah plan beli tiket klau lambat bgi date��

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya setuju.. parents nak attend dari sarawak, makin dekat date nak beli tiket makin mahal, pls consider our side jugak
      tq

      Delete
  5. Universiti should be release date konvo 3 bulan awal, sebab kami yang jauh ni susah nak beli tiket.

    ReplyDelete
  6. nak tahu date dan bulan berapa. takut bertembung dengan majlis kahwin aku. nanti aku naik stage ambil skrol pakai baju pengantin siap bertanjak. tarikh konvo master uitm 2020 please!

    ReplyDelete
  7. Perlukan actual date and month untuk konvo uitm 2020. takut bertembung dengan tarikh nikah / kahwin aku. nanti ada juga aku naik stage ambil skrol pakai baju pengantin siap bertanjak. perlukan tarikh konvo master uitm 2020!

    ReplyDelete
  8. Konvo 93 - bermula oktober akan buat di pusat Uitm Shah Alam

    ReplyDelete
  9. Salam, TOLONG BAGI DATE SEKARANG! LAMBAT SANGAT KANG TIKET FLIGHT MAHAL!! APA PUNYA MANAGEMENT NI??!!

    ReplyDelete
  10. Tuan..tolong inform awal sikit date konvo..sebab senang saya nk setting jadual tiket kapal terbang...please...

    ReplyDelete
  11. Cepat la keluar date, nak plan bukwn senang, ramai nak datang. Aduh

    ReplyDelete
  12. tlg pihak pengurusan bagi date awal tarikh konvo..kami dri Sabah perlu book tiket awal..

    ReplyDelete
  13. kami perlukan tarikh convo secepat mungkin.

    ReplyDelete
  14. Tarikh konvo dah ada. Cuma tarikh sidang belum ada.

    ReplyDelete
  15. HELLO GOOD MORNING. WE NEED TARIKH SIDANG PLEASE! RAMAI NAK KAWIN BULAN NIIIII SUSAHLAH NK PLAN MCM NI! THANK YOU!

    ReplyDelete

Powered by Blogger.