Permohonan PPRT 2021 Online (Semakan Status)



Permohonan PPRT 2021 Online (Semakan Status)|ADAKAH anda berminat membuat permohonan Rumah PPRT bagi tahun 2021? Berita baik buat golongan yang berpendapatan rendah yang berkelayakan membuat permohonan Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) tahun 2021. Untuk makluman anda, permohonan Rumah PPRT 2021 boleh dibuat secara online menerusi laman sesawang www.rurallink.gov.my.

Permohonan PPRT 2018 Online Program Perumahan Rakyat Termiskin

Sedia maklum, program ini diwujudkan bertujuan menyediakan bantuan kewangan dan pengurusan bagi membolehkan kumpulan sasar mendiami rumah yang lebih selamat dan selesa. Program Perumahan Rakyat Termiskin ini bakal diberikan kepada Kumpulan Sasar PPRT seperti warga emas (lebih 65 tahun), uzur dan orang kurang upaya, ibu/bapa tunggal yang mempunyai tanggungan ramai dan mangsa bencana alam seperti ribut, taufan, banjir dan kebakaran.

Permohonan PPRT 2021 Online (Semakan Status)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan cara permohonan Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT) 2021 termasuk syarat kelayakan dan semakan status:

Cara Permohonan Program Perumahan Rakyat Termiskin PPRT 2021 Online

1. Pemohon boleh layari Portal Rasmi PPRT secara online menerusi pautan seperti berikut:
KLIK 👉 Borang Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT)

2. Isikan maklumat yang diminta dengan tepat dan lengkap.

3. Permohonan yang lengkap dikemukakan kepada Focus Group Pembasmian Kemiskinan Daerah /Lembaga Kemajuan Wilayah (LKW) untuk pertimbangan dan pengesahan.

Syarat Kelayakan Rumah PPRT 2021

Antara Syarat Kelayakan Permohonan Rumah PPRT adalah seperti berikut:

*Akan dikemaskini

Semakan Status Rumah PPRT 2021 Online

*Akan dikemaskini

Artikel Berkaitan:

👉 Permohonan Rumah PPR 2021

Selamat membuat permohonan PPRT tahun 2021 secara online! Semoga anda berjaya mendapat tawaran permohonan PPRT!

14 comments:

  1. Cara Permohonan Rumah Program Perumahan Rakyat Termiskin (PPRT)

    https://pemberitahuan.com/cara-permohonan-rumah-program-perumahan-rakyat-termiskin-pprt.html

    ReplyDelete
  2. Adakah kena ada tanah sendiri

    ReplyDelete
  3. Kalau bujang boleh aply

    ReplyDelete
  4. Tanah kampung bolehkah?

    ReplyDelete
  5. Kalau tanah kampung boleh ka?

    ReplyDelete
  6. tengok ramai yg x memenuhi kriteria pon dapat rumah ni, dorg pakai cable kah? Tak pon bg duit kopi.. aku yg ada eKasih dlm system pon sampai skg xde cerita, turun naik opis mcm org bodoh.. hrp kerajaan ambil berat, takut ada org dlm yg dahulukan family dorg utk dptkn rumah ni,

    ReplyDelete
  7. Saya mintak tak boleh2 kenapa ye

    ReplyDelete
  8. Saya minta rumah termsikin

    ReplyDelete
  9. Selalu mohon tapi tiada balasan.

    ReplyDelete
  10. Saya amat berharap agar kerajaan dapat membagi rumah pprt.. Untuk keselesaan anak2

    ReplyDelete
  11. Tak boleh ke mhn rmh pprt ni tanap Ada tanah sendr.ssh betul dpt rmh pprt..bila Tanya psl rmh pprt jer...semua guna org dlm.mau kena berurusan klu Ada kenalan dalam.betul ke cerita ni. Tak Ada ke sewa beli rmh pprt..yg mampu milik yg sdh siap.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.