Sinopsis dan Senarai Pelakon Drama TQ CaptainSinopsis dan Senarai Pelakon Drama TQ Captain|NANTIKAN drama akan datang yang merupakan adaptasi novel "TQ Captain" hasil karya Qash Irdina yang bakal ditayangkan mulai 6 Disember ini di slot MegaDrama Astro. Bakal dibintangi pelakon hebst seperti Mawar Rashid dan Hisyam Hamid sebagai teraju utama. Drama 16 episod ini diarahkan oleh Jamal Khan dan terbitan dibawah Arie Zaharie Production.

Sinopsis dan Senarai Pelakon Drama TQ Captain

Sinopsis dan Senarai Pelakon Drama TQ Captain

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan info penting drama TQ Captain (Slot MegaDrama Astro) termasuk sinopsis dan senarai pelakon:

Info Penting Drama TQ Captain

JUDUL: TQ CAPTAIN
EPISOD : 16 episod
TARIKH TAYANGAN : 6 Disember 2019
SIARAN TV : Slot MegaDrama Astro
PENULIS SKRIP :
PENULIS NOVEL: Qash Irdina
PENGARAH : Jamal Khan
PRODUKSI : Arie Zaharie Production
PELAKON : Mawar Rashid, Hisyam Hamid, Mark Adam, Raf Yaakob, Tomok, Fadhli Masoot, Harris Annuar, Natrah Khalid

WATAK PELAKON

Hisyam Hamid sebagai Kapten Dihya
Mawar Rashid sebagai Mikayla Mirza
Fadhli Masoot sebagai Waliy
Mark Adam sebagai Zafrel
Raf Yaakob sebagai Leftenan Bazli
Harris Annuar sebagai Ziyad

SINOPSIS:

Mengisahkan tentang seorang wartawan terkenal, Mikayla Mirza yang mempunyai iltizam tinggi dalam melaksanakan tugasannya. Mikayla yang asalnya merupakan seorang wartawan hiburan mempunyai sikap pantang dicabar dan ego yang tinggi telah dicabar oleh majikannya untuk membuat satu liputan khas dokumentari berkaitan Maritim Malaysia yang merupakan sebuah agensi yang berperanan dalam menguatkuasakan undang-undang serta melakukan tugas mencari dan menyelamat di laut.

Ketika Mikayla menjalankan tugasannya, menemukan dirinya dengan Leftenan Komander Maritim Adam Alauddin, seorang Pegawai Memerintah kapal KM Bagan Datuk.

No comments

Powered by Blogger.