Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bagi Bulan November 2020 (Jadual)Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bagi Bulan November 2020 (Jadual)|BILAKAH tarikh bayaran i-Lestari KWSP bagi bulan November 2020? Perhatian buat anda pemohon i-Lestari yang ingin ketahui jadual dan tarikh pembayaran i-Lestari KWSP bagi bulan November 2020. Berikut dikongsikan Tarikh Bayaran i-Lestari Bulan November 2020 buat rujukan anda.

Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bagi Bulan September 2020 (Jadual)

Sedia maklum, tarikh pembayaran pengeluaran i-Lestari KWSP bagi bulan pertama telah dikreditkan ke akaun pada 4 Mei 2020 yang lalu. Menerusi info terkini, tarikh kemasukan duit i-Lestari KWSP bagi bulan November 2020 adalah mulai 2 November 2020 yang akan dikreditkan secara berperingkat.

Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bagi Bulan November 2020 (Jadual)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bulan November 2020 termasuk jadual bayaran yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Jadual Bayaran Pengeluaran i-Lestari KWSP 2020

1. Bagi permohonan pengeluaran yang diterima pada bulan April 2020, bayaran akan dibuat bermula pada 4 Mei 2020.

2. Manakala bagi permohonan pengeluaran yang diterima selepas bulan April 2020, bayaran pengeluaran bermula dari tarikh permohonan pengeluaran diterima oleh KWSP.

3. TERKINI: Tarikh pembayaran bulan ketujuh (November) i-Lestari KWSP adalah mulai 2 November 2020 yang dikreditkan ke akaun penerima secara berperingkat.

Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bagi Bulan September 2020 (Jadual)

Info Penting:
*Sebarang perubahan jadual bayaran i-Lestari KWSP akan dikemaskini dari semasa ke semasa

Konsep Am Pembayaran i-Lestari KWSP

1. Pengeluaran adalah daripada Akaun 2 sahaja.

2. Bayaran pengeluaran akan dibuat secara bulanan dan berulang (recurring) untuk bulan-bulan berikutnya tertakluk kepada kelayakan bilangan bulan pengeluaran seperti di item (c).

3. Kelayakan bilangan bulan pengeluaran dikira bermula dari tarikh penerimaan permohonan pengeluaran yang diluluskan oleh KWSP sehingga tamat tempoh kuatkuasa Pengeluaran i-Lestari iaitu 31 Mac 2021.

Konsep am Pengeluaran i-Lestari adalah seperti berikut:

- Jika permohonan yang diluluskan diterima pada bulan April 2020, kelayakan bilangan bulan pengeluaran adalah bilangan maksimum selama 12 bulan.
- Jika permohonan yang diluluskan diterima pada bulan September 2020, kelayakan bilangan bulan pengeluaran adalah selama 7 bulan.
- Jika permohonan yang diluluskan diterima pada bulan Mac 2021, kelayakan bilangan pengeluaran adalah selama 1 bulan.

Maklumat Lanjut

Sebarang pertanyaan atau maklumat lanjut berkaitan i-Lestari, sila layari di laman sesawang www.epf.gov.my atau emel ke ilestari@epf.gov.my.

Semoga perkongsian Tarikh Bayaran i-Lestari KWSP Bulan Oktober 2020 ini dijadikan rujukan buat anda semua!

DISCLAIMER: Portal mypanduan tiada sebarang kaitan dengan Laman Web KWSP. Laman ini hanya kongsikan maklumat atau informasi terkini kepada umum. Sebarang kehilangan tidak dipertanggungjawabkan oleh laman mypanduan.

2 comments:

  1. Bulan 10 tak dpt lagi kwsp

    ReplyDelete
  2. Saya masih lg belum trima byaran dari i lestari.. Hihga ke hari imi

    ReplyDelete

Powered by Blogger.