Sinopsis Drama Cukup Derita Itu Lakonan Hisyam Hamid & RuhainiesSinopsis Drama Cukup Derita Itu Lakonan Hisyam Hamid & Ruhainies|ADAKAH anda peminat drama Melayu? Saksikan drama bersiri akan datang yang diadaptasi novel berjudul "Cukup Derita Itu" karya Siti Rosmizah bakal ditayangkan mulai 6 Mei 2021 jam 10:00 malam di slot Samarinda TV3. Menampilkan lakonan hebat seperti Hisyam Hamid, Ruhainies, Chacha Maembong, Jasmin Hamid, Didie Alias, Farhan Asri, Sera Melissa, Lia Natalia dan ramai lagi. Drama bersiri 40 episod ini merupakan arahan Along Kamaludin dan terbitan dibawah SR One Sdn Bhd. Berikut dikongsikan Sinopsis Drama Cukup Derita Itu (Samarinda TV3) buat rujukan anda.

Sinopsis Drama Cukup Derita Itu Lakonan Hisyam Hamid & Ruhainies

Sinopsis Drama Cukup Derita Itu Lakonan Hisyam Hamid & Ruhainies

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Sinopsis Drama Cukup Derita Itu termasuk senarai pelakon, sinopsis novel dan OST/ lagu tema yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Info Penting Drama Cukup Derita Itu

JUDUL : CUKUP DERITA ITU
EPISOD : 40
TARIKH : 6 Mei 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot Samarinda TV3
PENULIS NOVEL : Siti Rosmizah
PENGARAH : Along Kamaludin
PRODUKSI : SR One Sdn Bhd
SENARAI PELAKON : Hisyam Hamid, Ruhainies, Chacha Maembong, Jasmin Hamid, Didie Alias, Farhan Asri, Dian P Ramlee, Hafidzuddin Fazil, Rosnah Johari, Lia Natalia, Balkisyh Semundur Khan, Sera Melissa, Mubarak Majid

WATAK PELAKON:

Hisyam Hamid sebagai Zarul Zafran
Ruhainies sebagai Ellani
Chacha Maembong sebagai Ellana 
Jasmin Hamid sebagai Mak Ngah Gayah
Didie Alias sebagai Mak Yek 
Farhan Asri sebagai Amirul 
Dian P Ramlee sebagai Mak Long
Balkisyh Semundur Khan sebagai Lijah
Sera Melissa sebagai Ayu

Sinopsis Drama Cukup Derita Itu

Mengisahkan tentang kehidupan pasangan kembar Ellani dan Ellana yang telah kematian kedua orang tua dan dibesarkan oleh ibu saudara. Walaupun dibesarkan oleh ibu saudara, Ellani dan Ellana dilayan tidak sama.

No comments

Powered by Blogger.