Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2021 Sijil Pelajaran MalaysiaJadual Waktu Peperiksaan SPM 2021 Sijil Pelajaran Malaysia|BILAKAH tarikh peperiksaan SPM bagi tahun 2021? Perhatian buat pelajar Tingkatan Lima (5) yang bakal menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun 2021. Untuk makluman anda, tarikh jadual peperiksaan SPM 2021 akan dimaklumkan kemudian setelah pengumuman rasmi dibuat di Portal Rasmi Lembaga Peperiksaan (LP) Malaysia. Pada tahun lepas, peperiksaan SPM berlangsung dari 6 November hingga 4 Disember 2017.

Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2018 Sijil Pelajaran Malaysia

Untuk jadual peperiksaan awam yang lain seperti UPSR, PT3, STAM, STPM, PAV dan SPM (U) Ulangan, sila rujuk di Tarikh Peperiksaan Awam tahun 2020. Berikut dikongsikan tarikh peperiksaan meliputi tarikh, masa dan subjek mata pelajaran.

Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2021 Sijil Pelajaran Malaysia

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual waktu peperiksaan SPM 2021 yang meliputi tarikh, masa, kod kertas, nama kertas dan masa peperiksaan dijalankan:

Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2021

*Akan dikemaskini setelah pengumuman rasmi dibuat oleh Lembaga Peperiksaan Malaysia


Tarikh Peperiksaan SPM 2021

Tarikh peperiksaan SPM 2021 akan diadakan seperti berikut:

◾ Ujian Lisan: *Akan dikemaskini
◾ Ujian Bertulis: *Akan dikemaskini

Amaran Peperiksaan/ Pentaksiran Kepada Calon

Calon yang menduduki peperiksaan di dewan/bilik peperiksaan dilarang:

1. Membawa masuk sebarang catatan sama ada pada pakaian atau anggota badan, nota, dokumen seperti buku, lukisan, grafik, akhbar, kamus, kertas, Jadual Waktu Peperiksaan, telefon bimbit, alat-alat komunikasi atau peranti elektronik, bekas alat tulis dan beg ke dalam dewan/bilik peperiksaan kecuali alat tambahan yang dibenarkan semasa peperiksaan.

2. Menulis nota pada pakaian, anggota badan, dinding atau meja tulis di dewan/ bilik peperiksaan.

3. Mendedahkan kertas peperiksaan atau/dan jawapan peperiksaan sehingga boleh dibaca oleh calon lain.

4. Memberikan pertolongan, mendapatkan pertolongan, berhubung dengan orang lain di dalam atau di luar dewan/bilik peperiksaan walau dengan apa cara sekalipun yang boleh disabitkan dengan perbuatan salah laku dalam peperiksaan.

5. Menukar kertas peperiksaan atau/dan jawapan peperiksaan dengan calon lain.

6. Menukar tempat duduk yang telah ditetapkan tanpa kebenaran daripada Ketua Pengawas Peperiksaan.

7. Menyamar atau membenarkan orang lain menyamar bagi pihak calon.

8. Membuat rujukan di luar dewan/bilik peperiksaan semasa peperiksaan.

9. Membawa kertas/skrip jawapan peperiksaan keluar dari dewan/bilik peperiksaan.

Download Jadual Waktu Peperiksaan SPM 2021

Untuk maklumat lanjut berkaitan arahan dan peringatan kepada calon peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia boleh memuat turun/ download Jadual Peperiksaan SPM 2021 dalam bentuk PDF, sila klik Jadual Waktu SPM.

Semoga perkongsian Jadual Peperiksaan SPM 2021 ini dijadikan rujukan buat semua calon SPM! Diucapkan selamat berjaya kepada calon yang bakal menduduki peperiksaan SPM 2021!

No comments

Powered by Blogger.