Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pulau Pinang 2022Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pulau Pinang 2022|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2022 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 3 April 2022, hari Khamis. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2022 bersamaan 1443 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Pulau Pinang.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pulau Pinang 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pulau Pinang 2022

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2022 seluruh negeri Pulau Pinang. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

👉 Waktu Berbuka Puasa dan Imsak
      Seluruh Pulau Pinang

Info:
*Klik LINK di atas untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pulau Pinang 2022 ini dijadikan panduan dan manfaat untuk seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.