Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2022Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2022|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2022 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia yang bakal menyambut puasa di bulan Ramadan. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia yang diumumkan oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 3 April 2022, hari Ahad. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2022 bersamaan 1443 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Perlis.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2022

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2022 seluruh negeri Perlis mengikut zon/kawasan. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Seluruh Negeri Perlis
👉 Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Seluruh Negeri Perlis

Info Penting:
*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2022 ini memberi panduan dan manfaat untuk seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.