Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2020Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2020|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2019 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia 2019 yang diumumkan oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 17 Mei 2018, hari Khamis. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2019 bersamaan 1440 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Perlis.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2020

Berikut dikongsikan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2020 bagi seluruh negeri Perlis mengikut zon / kawasan. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Seluruh Negeri Perlis
👉 Waktu Berbuka Puasa dan Imsak
      Seluruh Negeri Perlis

Info:
*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Untuk semakan waktu berbuka dan imsak bagi seluruh Malaysia, sila layari Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia.

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Perlis 2020 ini memberi panduan dan manfaat untuk seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.