Tarikh Hari Ibu Tahun 2022 di MalaysiaTarikh Hari Ibu Tahun 2022 di Malaysia|BILAKAH tarikh sambutan Hari Ibu tahun 2022 di Malaysia? Sedia maklum, Happy Mother's Day atau Hari Ibu adalah hari pengiktirafan bagi semua kaum yang digelar sebagai ibu. Hari Ibu mempunyai peranan yang sama dengan Hari Bapa yang disambut pada setiap tahun di seluruh dunia. Untuk makluman anda, tarikh sambutan Hari Ibu tahun 2022 adalah jatuh pada 8 Mei 2022, hari Ahad di seluruh Malaysia. Berikut dikongsikan Tarikh Hari Ibu Malaysia Tahun 2022 buat rujukan anda.

Tarikh Hari Ibu Tahun 2018 di Malaysia

Oleh itu, Hari Ibu disambut pada setiap tahun bagi mengingati dan menghargai jasa dan pengorbanan insan yang digelar ibu di seluruh dunia.

Tarikh Hari Ibu Tahun 2022 di Malaysia

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Tarikh Hari Ibu Tahun 2022 di Malaysia termasuk hukum sambutan:

◾Tarikh Hari Ibu: 8 Mei 2022 (Hari Ahad)

Hukum Sambutan Hari Ibu

Berkenaan memuliakan Ibu bapa, tidak terhad pada masa atau tarikh tertentu. Dalam Islam, anjuran memuliakan dan menghormati kedua ibu bapa sudah dititikberatkan di dalam al-Quran dan Sunnah tanpa terikat dengan tempat dan masa.

Semoga perkongsian Tarikh Hari Ibu Tahun 2022 ini dijadikan panduan buat anda semua! Selamat menyambut Hari Ibu Tahun 2022!

No comments

Powered by Blogger.