Tarikh Hari Ibu Tahun 2021 di MalaysiaTarikh Hari Ibu Tahun 2021 di Malaysia|BILAKAH tarikh sambutan Hari Ibu tahun 2021 di Malaysia? Happy Mother's Day atau Hari Ibu adalah hari pengiktirafan bagi semua kaum yang digelar ibu. Hari Ibu mempunyai peranan yang sama dengan Hari Bapa yang disambut pada setiap tahun di seluruh dunia. Untuk makluman anda, tarikh sambutan Hari Ibu tahun 2021 adalah jatuh pada 10 Mei 2020, hari Ahad di seluruh Malaysia. Berikut dikongsikan Tarikh Hari Ibu Tahun 2021 buat rujukan anda.

Tarikh Hari Ibu Tahun 2018 di Malaysia

Oleh itu, Hari Ibu disambut pada setiap tahun bagi mengingati dan menghargai jasa dan pengorbanan insan yang digelar ibu di seluruh dunia.

Tarikh Hari Ibu Tahun 2021 di Malaysia

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Tarikh Hari Ibu Tahun 2021 di Malaysia termasuk hukum sambutan:

◾Tarikh Hari Ibu: *Akan dikemaskini

Hukum Sambutan Hari Ibu

Berkenaan memuliakan Ibu bapa, tidak terhad pada masa atau tarikh tertentu. Dalam Islam, anjuran memuliakan dan menghormati kedua ibu bapa sudah dititikberatkan di dalam al-Quran dan Sunnah tanpa terikat dengan tempat dan masa.

Semoga perkongsian Tarikh Hari Ibu Tahun 2021 ini dijadikan panduan buat anda semua! Selamat menyambut Hari Ibu Tahun 2021!

No comments

Powered by Blogger.