Semakan Kenaikan Pangkat Guru dan KKM 2022 Online (ePangkat)Semakan Kenaikan Pangkat Guru dan KKM 2022 Online (ePangkat)|PANDUAN buat anda yang bekerja di Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Untuk makluman anda, semakan kenaikan pangkat guru KPM kini boleh dibuat secara online melalui laman sesawang Naikpangkat.moe. Manakala, semakan pangkat KKM boleh disemak melalui Aplikasi ebsmsemak.

Semakan Kenaikan Pangkat Guru dan KKM 2018 Online

Dengan wujudnya kemudahan aplikasi ini, dapat memudahkan guru dan kakitangan KKM untuk membuat semakan urusan naik pangkat dengan cepat.

Semakan Kenaikan Pangkat Guru dan KKM 2022 Online (ePangkat)

Berikut dikongsikan maklumat penting mengenai cara semakan kenaikan pangkat Guru dan KKM secara online:

Cara Semakan Kenaikan Pangkat Guru dan KKM 2022

A. Semakan Kenaikan Pangkat Guru 
     Online

1. Semakan kenaikan pangkat guru boleh
    dibuat secara online melalui pautan
    dibawah:
KLIK 👉 https://naikpangkat.moe.gov.my

2. Masukkan No. Kad Pengenalan dan klik
    pada butang 'SEMAK'.

Nota Penting:
1. Semakan keputusan urusan kenaikan pangkat secara online tidak melibatkan urusan pemangkuan.

2. Urusan kenaikan pangkat secara Time-Based Berasaskan Kecemerlangan dilaksanakan secara berperingkat mengikut tempoh perkhidmatan yang melayakkan dan perakuan oleh Ketua Jabatan.

3. Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, KPM tidak bertanggungjawab bagi kes penyalahgunaan No. Kad Pengenalan oleh calon lain melalui sistem ini.

4. Sebarang pertanyaan bagi tujuan penyemakan status kenaikan pangkat melalui emel, tuan/puan perlu mengisi maklumat berkenaan (seperti di Jadual 1).

5. Bagi Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (PPP) yang TELAH BERJAYA bagi sebarang urusan kenaikan pangkat, tuan/puan boleh menyemak STATUS SURAT PENYIARAN KENAIKAN PANGKAT DENGAN KETUA JABATAN/BAHAGIAN MASING-MASING SELEPAS 30 HARI BEKERJA dari TARIKH MUAT NAIK DATA.

B. Semakan Kenaikan Pangkat 
     Kementerian Kesihatan Malaysia 
     (KKM) Online

1. Semakan kenaikan pangkat KKM boleh
    dibuat secara online melalui pautan
    dibawah:
KLIK 👉 http://ebsmsemak.moh.gov.my/ebsmsemak/

2. Masukkan No. Kad Pengenalan dan klik
    pada butang 'SEMAK'.

Nota Penting:
a. Semakan atas talian ini melibatkan semakan keputusan:
– Urusan pemangkuan dan kenaikan pangkat bagi kumpulan Pengurusan dan Profesional (bukan pegawai perubatan, pegawai pergigian dan pegawai farmasi);dan

– Urusan Pemangkuan, Time-Based dan Kenaikan Pangkat bagi Kumpulan Pelaksana KKM.

b. Surat Penyiaran Rasmi hanya akan diedarkan kepada calon yang BERJAYA dalam urusan pemangkuan, Time-Based dan Kenaikan Pangkat (Pengesahan Kenaikan Pangkat).

Selamat membuat Semakan Kenaikan Pangkat Guru dan KKM 2022 secara online! Semoga anda berjaya mendapat kenaikan pangkat!

No comments

Powered by Blogger.