Harga Pos Motor Pos Laju Terkini 2021



Harga Pos Motor Pos Laju Terkini 2021|BERAPAKAH harga terkini pos motor pos laju bagi tahun 2021? Panduan buat anda yang ingin pos motosikal dengan menggunakan perkhidmatan pos laju. Untuk makluman anda, harga pos motor pos laju tahun 2020 adalah RM 180+. Berikut dikongsikan harga pos motor pos laju tahun 2021 buat panduan anda.

Harga Pos Motor Pos Laju Terkini 2018

Kebiasaannya, para pelajar universiti adalah yang majoriti menggunakan servis penghantaran motorsikal ke kolej dan institut masing-masing.

Harga Pos Motor Pos Laju Terkini 2021

Berikut dikongsikan maklumat mengenai harga terkini pos motor Pos Laju tahun 2021 yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Kadar Harga Pos Motor Pos Laju 2021

◾Harga Pos Motor Pos Laju: -

Cara Pos Motor Menggunakan Perkhidmatan Pos Laju

Berikut adalah cara atau panduan pos motor menggunakan perkhidmatan pos laju:

1. Pemohon perlu pergi ke kaunter untuk dapatkan borang untuk pos barang.

2. Anda perlu mengisi dua borang iaitu satu borang untuk pos barang macam biasa dan satu lagi untuk semak keadaan motorsikal sebelum dihantar ada kerosakan atau sebaliknya.

3. Selepas siap mengisi kedua-dua borang, anda perlu membuat bayaran seperti yang ditetapkan mengikut destinasi yang ditujui.

4. Apabila sudah siap membuat pembayaran, bawa motor anda ke garaj untuk buka No. Plat dan 'Side Mirror' dan kemudian baru balut.

5. Tinggalkan motorsikal di situ dan pihak pos laju akan uruskan proses penghantaran.

Info Penting:
◾Pengirim perlu bawa motorsikal bersama geran motorsikal dan IC semasa proses penghantaran.
◾Pengirim perlu tanggalkan No. Plat dan cermin sisi.
◾Motorsikal perlu dibungkus atau dibalut.

Artikel Berkaitan:

👉 Waktu Operasi Pos Laju 2021 Seluruh Malaysia

Semoga perkongsian Harga Pos Motor Pos Laju Terkini 2021 ini dijadikan panduan buat anda semua!

32 comments:

  1. Geran xdpt lg mcm mana?motor hutang?geran copy bole ke?

    ReplyDelete
  2. No plat tidak perlu ditanggalkan.

    ReplyDelete
  3. Sabah sarawak?

    ReplyDelete
  4. Saya nak hantar motor dari penang Island ke jb skudai boleh tak.

    ReplyDelete
  5. Harga bergantung kepada kapasiti (cc) enjin.

    ReplyDelete
  6. Cara Pos Motosikal Online Pintu ke Pintu dengan Cepat, Mudah dan Murah

    https://matdespatch.com/my/cara-pos-motosikal/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Johor bahru ke kota bharu berapa bro? 125cc

      Delete
    2. Boleh check rates kat sini https://delyva.com/my/check-rates/

      Delete
    3. Rates boleh check kat sini https://delyva.com/my/check-rates/

      Delete
  7. saya nak pos motor dari sarawak ke perlis (kangar . ..mcm mna ya?

    ReplyDelete
  8. Saya nak tahu harga pos motor dari wangsa maju k.l ke johor bharu

    ReplyDelete
  9. Motor geran hilang boleh ke pos

    ReplyDelete
  10. Saya nak hantar motor ke anak saya di USM Nibong Tebal Penang. Saya di Muadzam Shah, maklumat beritahu hanya di Kuantan dan Segamat sahaja boleh hantar motor Pos Laju ni.
    Soalannya :-
    1. Berapa kos penghantaran dari Pusat Pos Laju Segamat, Johor ke USM Nibong Tebal, Penang.
    2. Apa maklumat diperlukan ( Utk kepastian )

    ReplyDelete
  11. Dah seminggu, pending lagi kat poslaju petaling jaya....ape pasal lambat sangat sampaii..memang lambat ke...nak guna minggu depan dah

    ReplyDelete
  12. hello pos laju...balut motor tu pos laju buat atau owner yang buat

    ReplyDelete
  13. Dari kuching ke lawas brapa kos yg perlu dibayar motosikal Lc135

    ReplyDelete
  14. saya nak pos motor honda future 125 ke kota kinabalu sabah. berapakah keseluruhan kos yang diperlukan.?

    ReplyDelete
  15. Saya nak pos motor dari JB ke Kota Bharu..motor 135LC..harga berapa?

    ReplyDelete
  16. Untuk pos ke semenanjung harga brape ye moto 135cc

    ReplyDelete
  17. pos motor dari shah alam ke tangkak berapa?

    ReplyDelete
  18. sy nak pos motor dari shah alam ke tangkak berapa?

    ReplyDelete
  19. Skrg pos laju dah buka belum tuk pos motor

    ReplyDelete
  20. Sye nk pos motor LC135 dari Pekan Pahang Ke WangsaMaju KL.. Berapa ye harga

    ReplyDelete
  21. Dari pengkalan hulu grik ke klang caj berapa?pihak pos ke yg akan balut motor atau customer?

    ReplyDelete
  22. Saya dah tunggu hampir 8 Hari termasuk jumaat sabtu ( kedah)POS laju kulim untuk ke Penang masih item dispatch 13 julai sampai sekarang nak masuk jumaat 17 julai masih x sampai 2..pengirim daftar 8 julai rabu....cepat sikit nkk go kerja...

    ReplyDelete
  23. Berapa harga pos motor y15zr ke rawang , selangor ?? Blh sy dpt kn detail2 .. Tq

    ReplyDelete
  24. Nk tnya klu geran moto tu dlm bentuk fotostat boleh tk?

    ReplyDelete
  25. Kenapa lama sngat smpai.. Penghntran motosikal dri semananjung ke srawak... Mau smpai 2 bulan dah tnggu..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.