Tarikh Rasmi dan Lafaz Niat Puasa Sunat Hari Arafah 2022 di MalaysiaTarikh Rasmi dan Lafaz Niat Puasa Sunat Hari Arafah 2022 di Malaysia|BILAKAH tarikh rasmi puasa sunat Arafah tahun 2022 di Malaysia? Panduan buat umat Islam di Malaysia yang ingin ketahui tarikh dan niat puasa sunat hari Arafah. Menerusi Kalendar Islam Malaysia, umat Islam di Malaysia disunatkan berpuasa pada 9 Zulhijjah 1442 Hijrah yang jatuh pada hari Isnin, 19 Julai 2021. Berikut dikongsikan tarikh rasmi dan cara niat puasa sunat hari Arafah tahun 2022 di Malaysia buat panduan anda.

Tarikh Rasmi dan Lafaz Niat Puasa Sunat Hari Arafah 2018 di Malaysia

Umat Islam di Malaysia tidak perlu berpuasa sunat Arafah mengikut Kalendar Arab Saudi yang telah menetapkan 9 Zulhijjah jatuh pada 20 Ogos 2018. Arafah bermaksud pengenalan dan tanda bersempena nama bukit yang terletak 19 kilometer dari bumi Mekah.

Tarikh Rasmi dan Lafaz Niat Puasa Sunat Hari Arafah 2022 di Malaysia

Berikut dikongsikan maklumat penting mengenai tarikh rasmi dan cara niat puasa sunat hari Arafah tahun 2022 di Malaysia:

Tarikh Rasmi Puasa Sunat Hari Arafah 2022

Berikut adalah tarikh rasmi puasa sunat Hari Arafah 2022 di Malaysia:

👉 *Akan dikemaskini

Lafaz Niat Puasa Sunat Hari Arafah

Berikut adalah cara lafaz niat puasa sunat Hari Arafah:


Niat: Sahaja aku berpuasa sunat esok hari Arafah kerana Allah Taala!

Semoga perkongsian Tarikh Rasmi dan Lafaz Niat Puasa Sunat Hari Arafah 2022 di Malaysia ini dijadikan panduan buat umat Islam!

No comments

Powered by Blogger.