Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2021



Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2021|BERAKAH kadar kompaun saman trafik Polis DiRaja Malaysia (PDRM) & JPJ bagi tahun 2021? Panduan buat anda yang ingin ketahui harga dan kadar kompaun saman trafik PDRM & JPJ terkini tahun 2021. Berikut dikongsikan kadar kompaun saman polis trafik tahun 2021 buat rujukan anda.

Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2018

Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2021

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan senarai kadar kompaun saman polis trafik PDRM & JPJ tahun 2021 yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Senarai Kadar Saman Polis Trafik 2021

Berikut dikongsikan senarai kesalahan undang-undang beserta kadar kompaun saman trafik PDRM & JPJ seperti yang ditetapkan:

     KESALAHAN            KADAR KOMPAUN

◾Melebihi Had Laju               RM 150
◾Tidak Pakai Topi                  RM 100
Keledar
◾Tidak Pakai Tali                   RM 150
Pinggang Keledar
◾Larang Memotong               RM 150
◾Lampu Isyarat                      RM 150
Kenderaan
◾Larang Letak                         RM 150
Kenderaan
◾Saman Ekzos Motosikal   Kena Penjara 6    
                                                Bulan Atau
                                                Denda Tidak
                                                Lebih RM2,000
◾Kesalahan Lampu                 RM 300
Merah
◾Saman Tiada Lesen Memandu  RM150
Kenderaan
◾Saman Memandu di Lorong    RM300
Kecemasan
◾Pandu Guna Alat                   RM 300
Komunikasi
◾Saman Memotong Kenderaan 
Di Garisan Berkembar 
◾Halangan Lalulintas             RM 150
◾Tak Boleh Buat                      RM 150
Pusingan U
◾Tiada Pamer P Depan/         RM 70
Belakang
◾Potong Secara Bahaya         RM 150
- Potong Q
◾Saman Tidak Pasang L/P           -
◾Saman Tiada Insurans               -
Motosikal
◾Saman Tiada Cermin Sisi          -

Info Penting:
*Senarai kadar kompaun berikut adalah harga asal bagi setiap kesalahan dan harga ini akan meningkat jika lewat bayar

Artikel Berkaitan:

👉 Cara Bayaran Saman Trafik PDRM

Semoga perkongsian Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM tahun 2021 ini dijadikan rujukan buat anda semua!

Sumber: Portal Trafik PDRM

63 comments:

  1. Guna alat komunikasi 300 ke 150.sbb sy dpt saman Harga 300

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bayar awal seblm 30 hari dr tarikh saman dpat la harga rm150. Tp kalau lebih 30 hari dr tarikh saman harga naik la rm300

      Delete
    2. klau hari nie kna saman..nk byar hari nie jgak brape tu

      Delete
    3. Saman tiada lesen memandu kat sini 150 tpi bila dpat saman betul 300 plak tiada lesen memandu..mana yang betul ni

      Delete
    4. Kalau saman tiada nombor pendaftaran brapa?

      Delete
    5. Kalau saman side mirror brp ye

      Delete
  2. Mcm mna nk dpt harga kompoun rm300 ke rm150

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bayar awal seblm 30 hari dr tarikh saman dpat la harga rm150. Tp kalau lebih 30 hari dr tarikh saman harga naik la rm300

      Delete
    2. Dah pi tanya. Baru 15 hari tetap kena rm300. ???

      Delete
    3. klau hari ini kna saman..hari ini jgak nk byar brape tu..

      Delete
    4. saya kena saman motosikal tadi , so kalau bayar sebelum 15 hari 100 lahh kiranya ?

      Delete
  3. Saya td dapat saman traffic halangan lalulintas. Motosikal. Berapa saman kalo bayar awal?

    ReplyDelete
  4. Berapa saman salah parking PDRM?

    ReplyDelete
  5. Berapa saman salah parking PDRM .s? Baru kena saman 1 hari ..

    ReplyDelete
  6. brpe harga sama PDRM klau pandu laju?

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Berape harga saman gagal tunjukan lesen ?

      Delete
    2. Berapa ya? Sebab saya pun kena harini

      Delete
    3. Ms kna samn tu bw kndraan ape??

      Delete
    4. AnonymousJune 24, 2021

      Ms kna samn tu bw kndraan ape??

      Delete
  8. Saman tiada lesen dgn Road tax kereta..berape harganya?

    ReplyDelete
  9. Saya kne saman PDRM sebab takde side mirror..berapa harganya?

    ReplyDelete
  10. Nk tanya saman tk pasang side mirror untuk motor berapa sebenarnya, saya check di myeg kenapa kene sampai 300 padahal baru sehari

    ReplyDelete
  11. Berapa saman tamat cukai jalan

    ReplyDelete
  12. Kalau parking kT tempat salah rm50 ke berpaa ye . Taksampai 1 hari

    ReplyDelete
  13. Kalau parking kT tempat salah rm50 ke berpaa ye . Taksampai 1 hari

    ReplyDelete
  14. Haii saya nak tanya kalau kesalahan tiada no pendaftaran moto berapa dikenakan saman

    ReplyDelete
  15. berape saman bagi tiada cermin sisi ?

    ReplyDelete
  16. Brape saman gagal tunjuk lesen memandu

    ReplyDelete
  17. Berapa yaa saman tak Ada side mirror...adeh baru kena tadi

    ReplyDelete
  18. Berapa harga saman untuk tiada lesen motor Dan 2 bulan

    ReplyDelete
  19. Kalau saman halangan lalulintas.berapa kena bayar(kereta)

    ReplyDelete
  20. tadi saya bawa basikal kna saman sbb polis tu ckp sy tiada lesen.. brp harga utk saman tiada lesen memandu basikal?

    ReplyDelete
  21. Kes tak pakai tali pinggang.. kalau bayar awal harga DPT kurang x Dr rm 150.. baru kejap TD kena...

    ReplyDelete
  22. Kes saman double kalau bayar brpe ye

    ReplyDelete
  23. Kes saman no plat kabur dan fancy berapa yeah?

    ReplyDelete
  24. Kesalahan tiada no plet Moto brape RM ye?

    ReplyDelete
  25. Saman cermin cc berapa?300ka?

    ReplyDelete
  26. Tdi kna saman tak pamer cukai jalan klau byr hri ni brp ye byr?

    ReplyDelete
  27. Kalau Set Mirel? Brpa?

    ReplyDelete
  28. Berapa
    Saman memandu lori biasa

    ReplyDelete
  29. Berapa harga bayaran saman untuk kesalahan nombor plate fancy?

    ReplyDelete
  30. Kalau saman parking di airport brapa ya?

    ReplyDelete
  31. Salah parking motor, saman berapa?

    ReplyDelete
  32. Lkm@roadtax tamat tempoh kompaun brapa?

    ReplyDelete
  33. brp saman klu tiada penutup rantai

    ReplyDelete
  34. Brp harga saman kalau lesen L tapi bawa penunggang lebih drp 1 org

    ReplyDelete
  35. Aik dlm list xde pun xpakai penutup rantai kena saman...Knp pulak nk saman Yg tak pakai penutup rantai?

    ReplyDelete
  36. Brpa hrga saman memandu tnpa no plate depan belakang...

    ReplyDelete
  37. Kalau kena saman lesen L bawa penumpang berapa ya??

    ReplyDelete
  38. Brpa saman tuk plat no motor yg kabur xjelas?

    ReplyDelete
  39. langgar lampu merah Rm150 tp knp nak p bayar dia kata RM300???

    ReplyDelete
    Replies
    1. AnonymousJune 24, 2021

      Lggr lmpu merah hrga 300 skrg

      Delete
    2. Lggar lmpu merah mmg 300

      Delete
  40. d sini tulis 150 langgar lampu merah, tp knp nk p bayar dia kata 300? x jd bayar, tangguh sbb bwk duit x cukup igt 150.. mohon penjelasan?

    ReplyDelete
  41. 150 ka 300 langgar lampu merah? knp nk p bayar dia ckp 300 tp tulis d sini 150?

    ReplyDelete
  42. AnonymousJune 23, 2021

    saman sbb tk pamer sticker L mcm mne?

    ReplyDelete
  43. How much saman if without license accident a car?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.