Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2021



Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2021|BERAKAH kadar kompaun saman trafik Polis DiRaja Malaysia (PDRM) bagi tahun 2021? Panduan buat anda yang ingin ketahui harga dan kadar kompaun saman trafik PDRM terkini tahun 2021. Berikut dikongsikan kadar kompaun saman polis trafik tahun 2021 buat rujukan anda.

Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2018

Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM 2021

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan kadar kompaun saman polis trafik PDRM tahun 2021 yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Senarai Kadar Saman Polis Trafik 2021

Berikut adalah senarai kesalahan undang-undang beserta kadar kompaun saman trafik seperti yang ditetapkan:

     KESALAHAN             KADAR KOMPAUN

◾Melebihi Had Laju             RM 150
◾Tidak Pakai Topi                 RM 100
Keledar
◾Tidak Pakai Tali                  RM 150
Pinggang Keledar
◾Larang Memotong              RM 150
◾Lampu Isyarat                     RM 150
Kenderaan
◾Larang Letak                       RM 150
Kenderaan
◾Kesalahan Lampu              RM 150
Merah
◾Tiada Lesen Kenderaan    RM 150
Motor
◾Melebihi Had Laju             RM 150
◾Pandu Guna Alat                RM 150
Komunikasi
◾Halangan Lalulintas          RM 150
◾Tak Boleh Buat                    RM 150
Pusingan U
◾Tiada Pamer P Depan/       RM 70
Belakang
◾Memandu di Lorong          RM 300
Kecemasan
◾Potong Secara Bahaya       RM 150
- Potong Q

Info Penting:
*Senarai kadar kompuan berikut adalah harga asal bagi setiap kesalahan dan harga ini akan meningkat jika lewat bayar

Artikel Berkaitan:

👉 Cara Bayaran Saman Trafik PDRM

Semoga perkongsian Kadar Kompaun Saman Trafik PDRM tahun 2021 ini dijadikan rujukan buat anda semua!

Sumber: Portal Trafik PDRM

47 comments:

  1. Guna alat komunikasi 300 ke 150.sbb sy dpt saman Harga 300

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bayar awal seblm 30 hari dr tarikh saman dpat la harga rm150. Tp kalau lebih 30 hari dr tarikh saman harga naik la rm300

      Delete
    2. klau hari nie kna saman..nk byar hari nie jgak brape tu

      Delete
    3. Saman tiada lesen memandu kat sini 150 tpi bila dpat saman betul 300 plak tiada lesen memandu..mana yang betul ni

      Delete
    4. Kalau saman tiada nombor pendaftaran brapa?

      Delete
    5. Kalau saman side mirror brp ye

      Delete
  2. Mcm mna nk dpt harga kompoun rm300 ke rm150

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bayar awal seblm 30 hari dr tarikh saman dpat la harga rm150. Tp kalau lebih 30 hari dr tarikh saman harga naik la rm300

      Delete
    2. Dah pi tanya. Baru 15 hari tetap kena rm300. ???

      Delete
    3. klau hari ini kna saman..hari ini jgak nk byar brape tu..

      Delete
  3. Saya td dapat saman traffic halangan lalulintas. Motosikal. Berapa saman kalo bayar awal?

    ReplyDelete
  4. Berapa saman salah parking PDRM?

    ReplyDelete
  5. Berapa saman salah parking PDRM .s? Baru kena saman 1 hari ..

    ReplyDelete
  6. brpe harga sama PDRM klau pandu laju?

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. Berape harga saman gagal tunjukan lesen ?

      Delete
  8. Saman tiada lesen dgn Road tax kereta..berape harganya?

    ReplyDelete
  9. Saya kne saman PDRM sebab takde side mirror..berapa harganya?

    ReplyDelete
  10. Nk tanya saman tk pasang side mirror untuk motor berapa sebenarnya, saya check di myeg kenapa kene sampai 300 padahal baru sehari

    ReplyDelete
  11. Berapa saman tamat cukai jalan

    ReplyDelete
  12. Kalau parking kT tempat salah rm50 ke berpaa ye . Taksampai 1 hari

    ReplyDelete
  13. Kalau parking kT tempat salah rm50 ke berpaa ye . Taksampai 1 hari

    ReplyDelete
  14. Haii saya nak tanya kalau kesalahan tiada no pendaftaran moto berapa dikenakan saman

    ReplyDelete
  15. berape saman bagi tiada cermin sisi ?

    ReplyDelete
  16. Brape saman gagal tunjuk lesen memandu

    ReplyDelete
  17. Berapa yaa saman tak Ada side mirror...adeh baru kena tadi

    ReplyDelete
  18. Berapa harga saman untuk tiada lesen motor Dan 2 bulan

    ReplyDelete
  19. Kalau saman halangan lalulintas.berapa kena bayar(kereta)

    ReplyDelete
  20. tadi saya bawa basikal kna saman sbb polis tu ckp sy tiada lesen.. brp harga utk saman tiada lesen memandu basikal?

    ReplyDelete
  21. Kes tak pakai tali pinggang.. kalau bayar awal harga DPT kurang x Dr rm 150.. baru kejap TD kena...

    ReplyDelete
  22. Kes saman double kalau bayar brpe ye

    ReplyDelete
  23. Kes saman no plat kabur dan fancy berapa yeah?

    ReplyDelete
  24. Kesalahan tiada no plet Moto brape RM ye?

    ReplyDelete
  25. Saman cermin cc berapa?300ka?

    ReplyDelete
  26. Tdi kna saman tak pamer cukai jalan klau byr hri ni brp ye byr?

    ReplyDelete
  27. Kalau Set Mirel? Brpa?

    ReplyDelete
  28. Berapa
    Saman memandu lori biasa

    ReplyDelete
  29. Berapa harga bayaran saman untuk kesalahan nombor plate fancy?

    ReplyDelete
  30. Kalau saman parking di airport brapa ya?

    ReplyDelete
  31. Salah parking motor, saman berapa?

    ReplyDelete
  32. Lkm@roadtax tamat tempoh kompaun brapa?

    ReplyDelete
  33. brp saman klu tiada penutup rantai

    ReplyDelete
  34. Brp harga saman kalau lesen L tapi bawa penunggang lebih drp 1 org

    ReplyDelete

Powered by Blogger.