Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia (Semakan Status)Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia (Semakan Status)|ANDA ingin mohon Program MY30? Berita baik buat pengguna pengangkutan awam di Lembah Klang yang berkelayakan membuat permohonan Program MY30. Untuk makluman anda, Program MY30 ini akan berkuatkuasa selama enam bulan bermula 15 Jun 2020 sehingga pada 31 Disember 2020. Berikut dikongsikan Cara Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia buat rujukan anda.

Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia (Semakan Status)

Sedia maklum, salah satu inisiatif yang diumumkan oleh Perdana Menteri dalam PENJANA ialah memperkenalkan program MY30. Program ini memberikan pas perjalanan tanpa had dengan harga RM30 sebulan dan hanya sah untuk pengangkutan awam di bawah seliaan Prasarana Malaysia Berhad (Prasarana) di Lembah Klang sahaja. Ia merangkumi perkhidmatan Aliran Transit Ringan (LRT), Transit Aliran Massa (MRT), bas Rapid KL dan KL Monorel.

Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia (Semakan Status)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Cara Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia termasuk syarat kelayakan permohonan dan semakan status:

Cara Permohonan Program MY30 Rapid KL

*Akan dikemaskini

Syarat Kelayakan Program MY30 Rapid KL

Antara Syarat Kelayakan Permohonan Program MY30 Rapid KL adalah seperti berikut:

1. Terbuka kepada semua warganegara Malaysia dan tidak sah untuk bukan warganegara Malaysia.

2. Boleh digunakan di sekitar Lembah Klang sahaja.

Tarikh Penggunaan Pas Program MY30

Program MY30 ini akan berkuatkuasa selama enam bulan bermula 15 Jun 2020. Program ini akan berakhir pada 31 Disember 2020.

Semakan Status Program MY30 Rapid KL Malaysia

*Akan dikemaskini

Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia (Semakan Status)

Semoga perkongsian Permohonan Program MY30 Rapid KL Malaysia ini dijadikan rujukan buat anda semua!

No comments

Powered by Blogger.