Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia 2023 Online (Langgan)Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia 2023 Online (Langgan)|APA itu Disney Plus Hotstar? Bagaimana cara daftar Disney Plus Hotstar Malaysia secara online? Perhatian buat anda yang ingin ketahui cara daftar dan langgan akaun Disney+ Hotstar Malaysia tahun 2023. Untuk makluman anda, platform penstriman video Disney+ Hotstar secara rasmi telah dilancarkan bermula 1 Jun 2021 di Malaysia. Berikut dikongsikan Cara Daftar  Disney+ Hotstar Malaysia 2023 Online buat rujukan anda.

Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia 2021 Online (Langgan)

Sedia maklum, Disney Plus Hotstar merupakan sebuah penstriman video seperti Netflix dan hanya menyiarkan kandungan milik Walt Disney &  21st Century Fox sahaja. Dengan kemudahan Disney+ Hotstar ini, anda boleh menonton lebih kurang 800 filem dan 18,000 episod siri menarik termasuklah dari Marvel, Star Wars, National Geographic dan banyak lagi. 


Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia 2023 Online (Langgan)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia termasuk cara langgan dan cara pembayaran:


Cara Langgan Disney Plus Hotstar Malaysia Online

1. Pertama kali, langgan Disney+ Hotstar secara terus di laman web https://www.hotstar.com/my dengan harga RM54.90 untuk tempoh 3 bulan.

2. Bagi pelanggan Astro 'Movie Pack', anda boleh mengakses Disney+ tanpa bayaran penuh. Manakala bagi harga langgan Astro akan meningkat sebanyak RM5.

Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia 2021 Online (Langgan)


Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia Online

1. Anda perlu muat turun Aplikasi Disney+ Hotstar menerusi pautan seperti dibawah:

👉 Google Play Store

👉 Apple App Store

2. Kemudian, pilih 'Subscribe' dan tekan pada 'Continue'. 

3. Masukkan nombor telefon dan anda akan menerima satu kod verifikasi. 

4. Masukkan kod tersebut dan klik pada 'Continue'. Masukkan nama dan jantina diruangan yang diperlukan.

5. Selepas itu, pilih kaedah pembayaran yang anda inginkan seperti kad kredit/debit dan perbankan online seperti Maybank, CIMB, Bank Islam, RHB Bank dan lain-lain.


Cara Daftar Disney Plus Hotstar Di Astro

*Akan dikemaskini

Semoga perkongsian Cara Daftar Disney Plus Hotstar Malaysia 2023 ini dijadikan rujukan buat anda semua!

No comments

Powered by Blogger.