Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kuala Lumpur Putrajaya Labuan 2020Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kuala Lumpur Putrajaya Labuan 2020|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2018 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia 2018 oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 17 Mei 2018, hari Khamis. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2018 bersamaan 1439 (Hijrah) bagi seluruh kawasan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kuala Lumpur Putrajaya Labuan 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kuala Lumpur Putrajaya Labuan 2020

Berikut dikongsikan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2020 bagi seluruh Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan mengikut zon. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Lampiran 1:
👉 Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kuala
      Lumpur dan Putrajaya

Lampiran 2:
👉 Waktu Berbuka Puasa dan Imsak
      Labuan

*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Untuk semakan waktu berbuka dan imsak bagi seluruh Malaysia, sila layari Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Malaysia 2018.

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan 2020 ini memberi panduan dan manfaat untuk seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.