Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2022Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2022|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2022 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia yang bakal menyambut puasa di bulan Ramadhan. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 3 April 2022, hari Ahad. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2022 bersamaan 1443 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Pahang.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2022

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2022 seluruh negeri Pahang mengikut zon Pulau Tioman, Pekan, Kuantan, Jengka, Temerloh, Lipis, Cameron Highlands dan Raub. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Zon 1:
👉 Pulau Tioman

Zon 2:
 👉 Rompin, Pekan, Muadzam Shah dan
       Kuantan

Zon 3:
👉 Maran, Chenor, Temerloh, Bera, Jengka
      dan Jerantut

Zon 4:
👉 Bentong, Raub dan Lipis

Zon 5:
👉 Bukit Tinggi, Genting Sempah dan Janda
      Baik

Zon 6:
👉 Bukit Fraser, Genting Highlands dan
      Cameron Highlands

Info Penting:
*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Pahang 2020 ini dijadikan panduan dan manfaat untuk seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.