Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Johor 2022Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Johor 2022|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2022 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia yang bakal menyambut puasa di bulan Ramadan. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan pada 3 April 2022, hari Ahad. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2022 bersamaan 1443 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Johor.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Johor 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Johor 2022

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2022 seluruh negeri Johor mengikut zon Johor Bahru, Kota Tinggi, Pontian, Kluang, Batu Pahat, Muar dan Segamat. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Zon 1:
👉 Pulau Aur dan Pulau Pemanggil

Zon 2:
 👉 Daerah Johor Bahru, Kulai, Kota Tinggi,
       Mersing dan Pulau-pulau Yang
       Berdekatan

Zon 3:
👉 Daerah Pontian dan Kluang

Zon 4:
👉 Daerah Batu Pahat, Muar, Tangkak,
      Segamat dan Gemas Johor

Info Penting:
*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Johor 2022 ini dijadikan rujukan buat seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.