Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kedah 2022Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kedah 2022|BILAKAH tarikh buka puasa bulan Ramadhan tahun 2022 di Malaysia? Panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia. Berdasarkan Kalendar Islam Malaysia oleh JAKIM, umat Islam dijangka memulakan puasa bulan Ramadhan 2022 pada 3 April 2022, hari Ahad. Berikut dikongsikan Jadual Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan tahun 2022 bersamaan 1443 (Hijrah) bagi seluruh kawasan negeri Kedah.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kedah 2018

Tarikh permulaan puasa akan diumumkan oleh Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja Malaysia, Datuk Seri Syed Danial Syed Ahmad pada 16 Mei 2018, hari Rabu jam 8 malam melalui radio dan televisyen selepas penetapan dibuat.

Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kedah 2022

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan jadual waktu berbuka puasa dan imsak Ramadhan 2022 seluruh negeri Kedah mengikut zon Alor Star, Pendang, Yan, Sik, Padang Terap, Langkawi, Kuala Muda, Baling, Sungai Petani dan Kulim. Jadual berbuka puasa ini memaparkan tarikh Hijrah, hari, waktu imsak dan berbuka:

Zon 1:
👉 Kota Setar, Kubang Pasu, Pokok Sena

Zon 2:
 👉 Pendang, Kuala Muda dan Yan

Zon 3:
👉 Padang Terap dan Sik

Zon 4:
👉 Baling

Zon 5:
👉 Kulim dan Bandar Baharu

Zon 6:
👉 Pulau Langkawi

Zon 7:
👉 Puncak Gunung Jerai 

Info Penting:
*Klik LINK di atas bagi zon / kawasan pilihan anda untuk semakan jadual berbuka puasa dan imsak

Semoga perkongsian Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Kedah 2022 ini dijadikan panduan buat seluruh umat Islam di Malaysia!

No comments

Powered by Blogger.