Sinopsis Filem Town Mall (2020)Sinopsis Filem Town Mall (2020)|ADAKAH anda peminat filem tempatan? Saksikan filem seram terbaru bertajuk "Town Mall" yang menampilkan kisah benar yang diadaptasi daripada novel bergenre seram terlaris karya Hasrudi Jawawi terbitan Buku Prima. Filem Town Mall boleh dilanggan menerusi Astro First saluran 480 mulai 25 Jun 2020. Menampilkan lakonan hebat seperti Datuk Seri Eizlan Yusof, Reen Rahim, Intan Ladyana, Dato’ Jalaluddin Hassan dan ramai lagi. Filem bergenre seram ini diarahkan oleh Datuk Seri Eizlan Yusof dan terbitan dibawah Enuja Production Sdn Bhd. Berikut dikongsikan Sinopsis Filem Town Mall buat rujukan anda.

Sinopsis Filem Town Mall (2020)

Sinopsis Filem Town Mall (2020)

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan Sinopsis Filem Town Mall termasuk senarai pelakon dan tarikh tayangan yang akan dikemaskini dari semasa ke semasa:

Info Penting Filem Town Mall (2020)

JUDUL : TOWN MALL
GENRE : Seram
TARIKH TAYANGAN : 25 Jun 2020
PENULIS SKRIP : Subroto Katimin
PENULIS NOVEL : Hasrudi Jawawi
PENGARAH : Datuk Seri Eizlan Yusof
PRODUKSI : Enuja Production Sdn Bhd
SENARAI PELAKON : Datuk Seri Eizlan Yusof, Reen Rahim, Intan Ladyana, Nynaa Harizal, Adam Shahz, Dato’ Jalaluddin Hassan, Nor Albaniah, Ku Faridah dan Faradhiya, Erry Putra, Hafizuddin Fadzil

WATAK PELAKON:

Datuk Seri Eizlan Yusof sebagai Rusdi
Reen Rahim sebagai Akma
Intan Ladyana sebagai Maria
Adam Shahz sebagai Malik
Dato' Jalaluddin Hassan sebagai Tok Megat
Hafizuddin Fadzil sebagai Dato Saiful
Nor Albaniah sebagai Nek Melur
Erry Putra sebagai Hassan
Ku Faridah sebagai Mak Esah
Faradhiya sebagai Ariani
Nurul Hanynaa Bt Harizal sebagai Mazni
Hafsa Munir sebagai Misha
Wan Muhammad Logan (Elji) sebagai En Roslan

Sinopsis Filem Town Mall (2020)

Akibat gangguan halus yang sering berlaku, pembinaan Town Mall terpaksa dihentikan dan sejak itu ia terbiar kosong selama 10 tahun.

Kini, sebuah syarikat pembinaan merancang untuk menyambung semula dan menyiapkan bangunan terbiar itu untuk dijadikan sebuah pusat beli belah terkemuka. Pengurus projek iaitu Rusdi ditugaskan untuk memantau projek baru itu.

No comments

Powered by Blogger.