Sinopsis Filem Zombitopia Lakonan Shaheizy Sam dan Bront PalaraeSinopsis Filem Zombitopia Lakonan Shaheizy Sam dan Bront Palarae|SAKSIKAN filem Malaysia bergenre aksi seram terbaru berjudul "Zombitopia" yang bakal berada di seluruh pawagam mulai 13 Februari 2020. Bakal menampilkan lakonan hebat seperti Shaheizy Sam, Bront Palarae, Elvina Mohamad, Azman Hassan dan Sharifah Amani dan ramai lagi. Filem ini diarahkan oleh MJ Woo dan terbitan dibawah Greenlight Pictures dan Lomo Pictures. Berikut dikongsikan Sinopsis Filem Zombitopia (2020) buat rujukan anda.

Sinopsis Filem Zombitopia Lakonan Shaheizy Sam dan Bront Palarae

Sinopsis Filem Zombitopia Lakonan Shaheizy Sam dan Bront Palarae

Berikut dikongsikan maklumat berkaitan info penting Filem Zombitopia termasuk sinopsis filem, senarai pelakon dan tarikh tayangan:

Info Penting Filem Zombitopia (2020)

Judul: ZOMBITOPIA
Tarikh Tayangan : 2020
Genre : Aksi / Seram
Penulis Asal : Nessa Jamal
Pengarah : MJ Woo (Woo Ming Jin)
Produksi : Greenlight Pictures & Lomo Pictures
Pelakon : Shaheizy Sam, Bront Palarae, Elvina Mohamad, Sharifah Amani, Azman Hassan, Sharifah Amani, Nur Shahidah, Jay Iswazir, Ken Abdullah, Ruzana Ibrahim, Idan Aedan, Amanda Amry

WATAK PELAKON:

Shaheizy Sam sebagai Zidik
Bront Palarae sebagai Dr. Rahman
Elvina Mohamad sebagai Zooey
Azman Hassan sebagai Hassan
Sharifah Amani sebagai Maya

SINOPSIS FILEM ZOMBITOPIA:

Kira-kira 15 tahun yang lalu sejenis virus telah menyerang manusia sehingga mereka yang dijangkiti bertindak ganas. Zidik (Shaheizy Sam) telah terbangun melihat kakaknya menyerang ibunya dan ayahnya telah mengorbankan diri dan Zidik berjaya melarikan diri.

Sementara itu, Dr. Rahman (Bront Palarae) yang ingin membalas dendam telah menghasilkan sejenis virus zombie baharu untuk membuat dunia kembali ke dalam kekacauan. Zidik dan Hassan terperangkap dalam situasi huru-hara yang berlaku dengan gelombang kedua wabak zombie. Apakah yang terjadi?

Trailer Filem Zombitopia (2020)

*Akan dikemaskini

No comments

Powered by Blogger.